Uncategorized

Trăind dimineţile diferit însă la fel de plini de viaţă

57556cb3d8f586eaf85268a61632483e

Zilele noastre sunt bune şi rele pentru că noi ne trezim diferit. Unii dintre noi ne trezim fericiţi, alţii obosiţi din cauza nopţii de dinainte, alţii mahmuri datorită unui cocktail de iubiri şi sentimente felurite. Nu noi suntem diferiţi, ci modul în care ne trezim este altul. Fie că o facem încărcaţi de speranţă pentru ziua care va urma, fie că singurul lucru pe care îl dorim este să ne cuibărim din nou între braţele călduroase ale păturii, în acea zi, pentru noi…lumea se va schimba. Şi o va face datorită nouă şi a zâmbetului pe care i-l afişăm.

Bărbaţii, în marea lor majoritate se trezesc dornici. Dornici de explorare, de aventură, de joc. Dornici de a captura cu putere aerul rece de afară în piepturile lor. Se trezesc ştiind că ei sunt cei care urmează să fie un izvor de inspiraţie. Se trezesc de parcă întreaga noapte a fost acolo numai pentru a le încărca bateriile. Căci bărbaţii…eu cred că ei adorm numai pentru că ştiu că trebuie să fie odihniţi atunci când se vor trezi în visurile alteia. Nu pot spune că este o alta faţă de cea din noaptea ce abia a trecut, însă garantez ca există pentru fiecare un bărbat care îi colindă visele seară de seară.

Femeile…pe de altă parte, se trezesc multe ori mai somnoroase decât erau atunci când s-au abandonat în braţele somnului. Dar ele se trezesc cu poftă de iubire, de frumuseţe. Îmi place să cred că atunci când o femeie se trezeşte, odată cu ea se dezmeticeşte o întreagă civilizaţie. Toate ideile, curentele, luminile şi întunericimile societăţii noastre se ridică la viaţă odată cu ea. Femeia, adevărata femeie, atunci când se trezeşte cere parcă inspiraţiei să se trezească odată cu ea.

Totuşi, femei sau bărbaţi deopotrivă, atunci când se trezesc trebuie să înceapă să trăiască. Prezentul este cel mai de preţ lucru pe care dimineţile ni-l dăruiesc şi dacă nu ştim să profităm de acest cadou, ne vom transforma uşor uşor în imagini lipsite de viaţă. Să trăim lipsiţi de temeri şi inhibiţii, să trăim continuu căci de asta depinde întreaga noastră viaţă. Să trăim iubind, sperând, cercetând mereu.

Căci…vedeţi voi, asta va fi o zi întotdeauna reuşită: cea în care vom experimenta mereu ceva nou, fie că vorbim de iubire, fie că vorbim de o carte nouă….trebuie să ştim să privim viaţa în ochi şi să îi citim cuvintele neşoptite.

Bună dimineaţa!

Advertisements

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s