Super Blog 2014!

Ar trebui să folosim Internetul, nu să ne lăsăm folosiţi de el!

giphy

Dacă luaţi orice om de pe stradă şi în întrebaţi cât de mult timp petrece în faţa calculatorului veţi descoperii cu stupoare că o mare parte din viaţa lor este difuzată în ecranul acestei mici minunăţii. Şi de ce? INTERNETUL! Internetul este cel care leagă porţiuni din viaţa noastră, cel care deţine secretele noastre dintre cele mai mari, este elementul de legătură cu prietenii pe care nu avem posibilitatea să îi întâlnim.

Însă…internetul este salvarea şi condamnarea noastră. El este motivul pentru care ne câştigăm banii dar şi cel care ne-ar reda sentimentul copiilor pierduţi în momentul în care nu ar mai putea fi folosit. NU vreau să fiu ipocrită şi să mă prezint în faţa voastră ca o persoană totalmente detaşată de ispita acestei scurte căi către orice, în lumea în care trăim acum. Folosesc internetul. Mult. Zilnic. Ore întregi.

tumblr_inline_n21plzeuAq1s0bjz0

Nu ştiu multe despre router-re ori hard-uri ori SSD-uri. Ştiu numai că am nevoie de unele dintre cele mai bune componente pentru ca să pot beneficia de tot ce îmi poate oferii astăzi internetul. Şi cine nu vrea asta, până la urmă?

Serious+relationship+my+life_c7dd25_3135299Dar cum vă simţiţi, la ce vă gândiţi dacă v-aş spune că în următoarele 2-3 zile nu veţi avea acces la internet? Deloc! Pentru mine ar fi o mică tragedie. Aş supravieţui poate, însă ar fi o încercare grea, după atât de mult timp în care m-am obişnuit ca acest prieten virtual , mereu acolo să mă ajute cu rapiditatea unei căutări ori cu rezolvarea unei probleme. Dimineaţa ar trebui să merg pe dibuite până în staţia de autobuz în speranţa că pot găsii un mijloc de transport care să sosească parcă la chemarea cu mintea. Ei bine…şi buletinul meteo? Nici vorbă de aşa ceva. Aş încerca totuşi tehnica degetului înmuiat în gură şi aruncarea lui pe geam. Să iau acea geacă groasă? Sau tricoul albastru? Hm….

Să zicem totuşi că am depăşit straniul moment al cafelei de dimineaţă lipsită de newsletter-ul medical. Şi pornim la drum. Din nou, printr-o minune aş reuşii să nimeresc autobuzul bun şi poate că da, aş ajunge la timp pe culoarele spitalului. O altă cafea de la automatul din colţ. Din nou prietenii cu chipurile la fel de triste ca ale mele. De ce? Nu tu ştire, nu tu buletin meteo. Ce rămâne de făcut? Să vorbim. Însă ce? Nu putem discuta unele dintre ultimele cazuri apărute. Nu putem rezolva nici măcar exerciţiile zilnice de ECG sau radiologie. Aplicaţiile alea…ghiciţi! Cer conexiune la internet. Aşadar….să terminăm cafeaua şi să pornim la frunzăritul foilor.

Doctoriţa ne-a mirosit în dimineaţa asta. Copii nu au internet în dotare. Deci ce ocazie mai bună să le punem beţe în roate cu întrebările legate de dozele de medicamente şi tratamentele în bolile cardiovasculare? Zis şi făcut! Să pornim: tratamentul de durată în TVP. Sau cel de urgentă pentru un Infarc miocardic acut. Ce medicaţie administrăm pentru pregătirea pentru sala operatorie?

giphy (1)

Copii priveau tăcuţi. Se auzeau pe înfundate câteva mormăieli în spate, câteva medicamente şoptite temător.

Combinaţii mortale pentru pacient, concluzionă Dna Doctor. Visaţi în continuare la radiologie, copii! apoi se ridică şi plecă fâşneaţă căci liste întregi cu pacienţi o aşteptau.

Radiologia? Ei bine…altă bucurie. Trebuia să revedem cursul pe care puteam numai să îl descărcăm. Şi cum am face asta dacă nu exista internetul? Nu am putut. Aşa că ne-am bazat din nou pe capacităţile extransenzoriale de descoperire a focarelor de inflamaţie, ori infecţie ori…orice.

Lipsa internetului ne-a făcut să nu aflăm în timp de cursul care nu s-a făcut în ziua respectivă. Tot din cauza lui am ratat masa la un restaurant. Internetul mama lui, mi-a pus bazele unei zile tare tare încurcate. Ajunsă acasă, tot ce îmi doream era să îmi văd prietenii şi părinţii. Pe Skype! Dar staaaaiiiii…..aveam nevoie de conexiune la internet!

Şi nu o aveam!

anigif_enhanced-buzz-9743-1390350527-5Nu tu un joc, nu tu nimic. Reţeta pe care vroiam să o fac pentru cina din această seară? Lasă, oamenii mă cunosc, mă iubesc deja, aşadar supravieţuiesc ei şi cu nişte sendvişuri făcute rapid. Dar din nou, piedică! Astăzi am promis că vom urmării filmul acela de comedie de care am auzit vorbindu-se cu atâta încântare zilele trecute. Film pe care, aşa cum vă imaginaţi cu siguranţă, nu îl avem descărcat. Vom  mânca floricele şi vom urmării minunatele filme de non-acţiune-lipsă-comedie oferite de cei de la PROtv sau alţii. Orice televiziune, seara oferă totul mai puţin filmele pe care doream să le vedem.

Ziua fără internet se încheie mai rapid decât am crezut. Oare pentru că nu avem nimic de făcut? Cu siguranţă!

Dacă sunteţi în momentul în care doriţi să vă rupeţi puţin de lume şi să păşiţi pe un tărâm unde nimeni şi nimic să nu vă indispună ori să vă deranjeze în niciun fel, atunci scăparea o câştigaţi închizând puţin internetul. Fie din butonul de Wi-fi de pe telefon fie din orice alt device pe care îl deţineţi.

tumblr_lpgns0TcmV1qdhcq5o1_500Putem face totul şi în orice fel, chiar dacă nu există internetul, însă timpul în care am desăvârşii acest lucru ar fi prelungit. Mult. Finalizarea oricărei acţiuni ar dura mai mult poate decât ne aşteptăm. Intenetul este oricum şi în orice fel, însă aşa cum tehnologia evoluează, aşa şi noi ca oameni încercăm pe zi ce trece să fim mai performanţi.

kiss-gifdÎntr-adevăr…fără internet oamenii ar fi mai adevăraţi. Relaţiile ar fi ceva mai palpabile, mai sensibile. Oamenii s-ar privi în ochi, s-ar îmbrăţişa , şi-ar căuta sentimentele nu scuzele pentru a nu se întâlni altfel decât virtual. Poate chiar am crede mai mult. Cu siguranţă am munci ceva mai mult. Şi este de înţeles de ce. Nu am avea aşezat totul la nas, nu ne-ar aştepta totul la distanţă de un click. Ar trebui să ne plimbăm mai mult, până la magazinul din capăt pentru a cumpăra ceea ce ne dorim, chiar până la agenţia de turism din centru pentru a ne interesa de o anumită excursie. Ar trebui să stăm la cozi pentru plata anumitor servicii, ar trebui, ar trebui, ar trebui.

Magazinele poate nu ar mai fi online, poate că nu ar trebui să aşteptăm o conexiune bună pentru a avea parte de ceea ce ne dorim. Unii dintre noi ar strânge chiar bani pentru a-şi vizita familiile sau prietenii şi nu s-ar mulţumi numai cu câteva zeci de minute în faţa Skype-ului. Nu ne-am mai diagnostica singuri şi nu am mai crede tot ceea ce ni se afişează în faţa ochilor.

Am visa mai mult. Am lupta mai mult pentru ceea ce ne dorim. Da…lăsând ipocrizia la o parte! Internetul ne ajută zilnic, dar să încetăm să îl considerăm cel mai bun lucru din viaţa noastră. Internetul nu ne este salvarea ci ajutorul. El reuşeşte să ne ofere totul cu preţul relaţiilor dintre noi.

Trebuie să învăţăm să folosim internetul şi să încetăm să fim folosiţi de el!

tumblr_mc94niqFCE1radkdxo1_500

Articol scris pentru Super Blog 2014!

Advertisements

2 thoughts on “Ar trebui să folosim Internetul, nu să ne lăsăm folosiţi de el!

  1. sunt de aceeași părere. cred că fenomenul ”internet” a fost perceput total greșit de români și, din păcate, toți cădem, mai devreme sau mai târziu, în plasa lui.

    1. Ai dreptate in ceea ce spui….insa poate ca tehnologia ne trage dupa ea. Acum totul este discutabil. De la puterea noastra de control, la puterea pe care o dam internetului.

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s