Super Blog 2014!

Consumatorul de suflete amestecă cu grijă Ingredientele iubirii în timp ce eu….Trăiesc!

„Nu-mi place să scriu. Citesc cu mare plăcere, dar în actul scrisului văd o caznă. Nu ştiu de unde-mi vin cuvintele. Simt că scrisul e rostul meu esenţial în lume, dar culmea e că nu-mi doresc asta. “ -Freddy Gârbaci

tumblr_n0be8bav691t5mht1o2_500MINT! Iubesc scrisul! Iubesc ficţiunea! Ea îmi dăruieşte într-o clipă cât 100 de vieţi mi-ar da în toată existenţa lor. Vrea totul de la mine, îmi vrea prima clipire de dimineaţă, îmi vrea ultimul gând seara. Toate lacrimile mele…toate pentru ea sunt. Fiecare zâmbet al meu naşte numai de la sânul ei. Toate culorile pe care le port pe trup, tot pentru ea sunt. Fiecare succes, fiecare supărare…totul meu se pierde zi de zi în Ea.

Nu-mi aparţine, dar puţini suntem cei care ne-am dori să trăim în interiorul ei. Sălăşluirea pe cotloanele pe care ni le pune la dispoziţie, căutarea dis-de dimineaţă a sensurilor, ţigările fumate “pe repede înainte numai datorită ei”…. Nu suntem mulţi cei capabili să ne aruncăm într-un aşa hău dar îmi place să cred că eu am acest curaj. Nu pentru că nu mi-a mai rămas nimic de făcut aici ci pentru că tot ceea ce sunt eu se răsuceşte în jurul acestei întunericimi….aşa cum o văd oamenii normali.

Iubesc ficţiunea pentru că îmi sapă direct în carne şi îmi gâtuie fiecare fărâmă de încredere. Dar sunt convins că mă plimb prin lumea ei zi de zi. Eu sunt cea care este prizoniera unei lumi de care nu a aparţinut niciodată. Mă plimb tăcută, dezbrăcată, numai cu inima ticăindu-mi în piept, urmărind din cap până-n picioare casele mari cu sufletele ieşite la plimbare. Mă plimb…cu picioarele goale ce se strecoară fricoase printre pietrele reci, martore a atâtor serenade şi poveşti de iubire. Văd în teiul din faţa mea chipul iubitului ce îşi urmăreşte plin de excitare amanta. Trec cu teamă şi tăcere prin faţa uşii lui…a celui care a picat în negare, a celui decapitat de iubire. Sub podul din capătul străzii se ascund criminalii prostituatelor din paturile marilor chipuri ale societăţii. Însetaţi de sânge, însetaţi de carne, de cunoaştere …de tot! Aceştia sunt locuitorii tăcuţi, cei care se ascund după perdelele de catifea şi cei care cerşesc cu tot sufletul iubire.

largeA fi călător pe Strada Ficţiunii presupune curaj. Poate că vorbesc despre curajul de a te părăsii pe tine, cel care erai înainte ca stiloul să îţi devină o prelungire a mâinii. Sau poate că vorbesc de tu, cel care nu te temi de a te arunca în vâltoare.

Nebunie! Nebunie ! Nebunie!

Dacă amestecăm cu atenţie Ingredientele Iubirii poate reuşim să devenim imaginea Consumatorului De Suflete ideal. Poate am reuşii să depăşim condiţia de normalitate care ne este împinsă pe gât cu forţa.

„Da, ne hrănim cu sânge. Dar și cu lacrimi, dramă, tragedie sau pur și simplu cu suferința pe care o provocăm celuilalt.”. Am fi nişte fiare ce trec prin viaţă precum cerneala prin apă. Citim tot ceea ce ne scrie sufletul, citim cu frică poate cu neîncredere dar citim fugitiv, pe o diagonală apoi pe cealaltă. Citim prima frază, căutând poate să ne regăsim printre cuvinte, dar dacă eşuăm,  ne reîntoarcem la primul cuvânt. Tăcuţi. În necunoştinţă de cauză şi temători. Aşa cred că ne-am consuma şi noi sufletele citând cartea cu acelaşi nume. Să devii un locuitor pe Strada Ficţiunii care iubeşte sufletele bete de realitate ori deopotrivă măcinate de superficialitate, pare o declaraţie de putere.

Aţi trecut vreodată pe lângă acel restaurant mic şi cochet, ce sălăşluieşte la intersecţia cu strada Rue Princesse? Veţi vedea în geamurile mici un chip răvăşit, poate la fel de deprimant precum acea dimineaţă, un chip care aşteaptă tăcut schimbarea vieţii ei. Poate vorbim de o picătură de magie, de umor, vorbim despre Paris si senzualitatea gastronomiei. Vorbim de un talent de asezonare a Ingredientelor Iubirii pentru a dăruii o poveste gingaşă ce ne salvează mintea.

tumblr_n2wsd2Z4gS1spvlheo1_500Nu fac aşadar decât să fur o bucată din felul meu de  a fi şi să colecţionez sufletele tuturor celor au trecut pragul minţii mele şi au avut curajul să amestece ingredientele potrivite iubirii mele. Îmi pun paltonul roşu din şi pornesc tăcută, cu chipul atins de vânt pe Strada Ficţiunii. Ceva, undeva departe mă aşteaptă. Ceva Clasic, Contemporan…ceva pur şi poate chiar machiavelic. Mă asteaptă de ieri, de mâine, dintotdeauna. În capătul străzii, în spatele perdelelor de catifea sau la masa ascunsă din capătul restaurantului. Ceva, pe strada asta vorbeşte despre mine şi felul meu de a fi. Poate sunt aburii dimineţii ce se saltă în zbor de pe pietrele pavate cu atâta grijă, sau de teiul care îşi plânge fiecare frunză pierdută. Este vorba despre fiecare vorbă, fiecare sărut si fiecare îmbrăţişare care s-a petrecut aici. Pentru că iubirile se trăiesc, se petrec, viaţa se sărbătoreşte în clipiri. Pentru că strada asta oferă o libertate tăcută.

Plimându-te o singură clipă printre casele înmărmurite auzi vorbele autorilor nemuritori.

Aşa că…singurul lucru care-mi rămâne de făcut este să mă mut undeva cu visele mele şi aspiraţiile sufletului meu, fără a mai încerca să văd dacă sunt persoane capabile să iubească aceleaşi nebunii ale sufletului meu. Poate că nu ar trebui să încerc să înţeleg ce mă atrage fără scuze în vâltoarea asta ci pur şi simplu să primesc totul cu braţele deschise si cu zâmbetul pe buze. Şi ochii larg deschişi pentru a nu pierde niciun moment din toată curgerea asta turbulentă care mă cuprinde din interior şi mă macină.

Iubind ficţiunea, poate că iubesc toată creaţia ce poartă semnătura Editurii All. Cred că iubesc câte puţin din tot, fie că sunt lucrurile care vă fac şi vouă pielea de gâină sau cele care vă înspăimântă.

Ceea ce mă bucură la finalul zilei este să văd că mulţi dintre voi citiţi rândurile unui om anormal cu pretenţii de normalitate.

Strada Ficţiunii este locuită de mine şi toată armata de oameni frumoşi care locuiesc sub pleoapele mele! Vă invităm cu drag printre casele vorbăreţe şi chipurile iubirii!

tumblr_inline_n46tesiyNY1qdr5v3

Articol scris pentru Super Blog 2014!

Advertisements

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s