Super Blog 2014!

Asigurarea medicală ce vă strigă: Hakuna Matata!

tumblr_n0jdaafWJz1qd8ezvo3_500

Cum ar trebui oamenii să reacţioneze în momentul în care descoperă că minunatul lor cont de economii de fericire, vise şi alte chestii asemnătoare este pur şi simplu gol? GOL! Nu tu o dobândă sărăcăcioasă…nu tu nimic. Fericirea e ca un tatuaj pe faţă. Nu se poate ascunde nici măcar atunci când clipeşti. Nici măcar atunci când plângi, pentru că ştii că la un moment dat…după atâta plâns acolo va izbuti să răsară ceva din paleta ta de culori.

Oamenii ar trebui să ştie când să plângă. Şi ar trebui să o facă numai atunci când sunt siguri că au la purtător suficientă fericire cât să şteargă orice urmă de durere. Sau…ar trebui să înceapă să se roage mai mult. Uneori am impresia că oricât de mult m-aş ruga este ceva ce nu fac aşa cum trebuie. Altfel…Dumnezeu m-ar auzi, nu?

– “Bună Doamne, ce mai faci? Nu am vorbit de atâta timp… Îmi este teamă, Doamne. Îmi este teamă să plâng acum căci nu cred că mai am suficientă fericire în cont. ”

Dă-mi o dobândă mai mare, nu? 

– “ Asigură-mă, Doamne, că totul va fi bine dimineaţă!”

tumblr_mdblwvA1Vz1rfp123o1_500

Vă întreb aşa: ce poate să vă ofere convingerea că ceea ce iubiţi veţi regăsii şi mâine în viaţa voastră? Priviţi în jurul vostru în acest moment! Găsiţi fotografii ale prietenilor voştrii, găsiţi scrisori sau melodii preferate. Astăzi sunt lângă voi…dar vor mai fi acolo şi mâine? Prietenii care astăzi vă bat la uşă chemându-vă în oraş, muzica ce astăzi vă încântă urechile, strângerile de mână, chipul copiilor voştrii….toate acestea vor fi din nou ale voastre în ziua de mâine?

Să vă întreb dacă mâine veţi simţi atingerile copiilor care încearcă să vă convingă să părăsiţi confortul casei vostre pentru o plimbare în parc? Sau să vă întreb cât curaj aveţi? Vă încredeţi în Destin, Soartă, Dumnezeu? Credeţi că acea entitate, mereu privindu-ne cu atenţie şi compasiune ne va proteja veşnic? Nu aţi vrea să puteţi deschide ochii dimineaţa având în suflet linişte? Având alături de voi siguranţa că tot ceea ce aţi făcut este protejat, că familia voastră, oriunde s-ar afla…beneficiază de sprijinul vostru? Acum, şi pentru totdeauna?

Şi dacă v-aş spune acum că există o asemenea asigurare? O asigurare că fericirea vă va bate în fiece dimineaţă la uşă! O asigurare că indiferent de greul pe care îl veţi avea de înfruntat voi sau persoanele dragi vouă, oriunde pe acest glob, veţi avea parte de cele mai bune îngrijiri? Vorbesc de aparatură, de tehnică, de evoluţie, de ştiinţă, de liniştea care poate să vă ofere dimineţile perfecte pe care vi le doriţi cu atâta ardoare!

Ce vă spune MediHelp? La ce vă gândiţi când auziţi aceste cuvinte? Cred că veţi urma aceeaşi cale pe care am ales-o şi eu: înseamnă ajutor. Medicină! Deci siguranţă. Aşadar…este vorba de o asigurare medicală, de un ajutor care există undeva, este oferit de o anumită firmă ,un ajutor care mă face să îmi depăşesc temerile, nu numai să le evit. Poate chiar este o anumită doză de speranţă, speranţa potrivit căreia medicina chiar este parte din viaţa noastră numai pentru a ne ajuta.

Dar dacă adaug ceva acestor cuvinte? Mai exact…aşez în faţa voastră următoarele cuvinte: MediHelp Superior Plan! Înseamnă linişte pentru fiecare membru al familiei voastre. Este practic o bucată de hârtie care vă semnează liniştea, aşa cum v-am mai spus. Vă promite rezolvarea în timp real a cazurilor de urgenţă, îngrijire maternală, tratament ambulatoriu şi chiar beneficii pentru transplant în valoare de până la 250 000 de euro. Ei bine …este un amalgam de variante, capabil să se muleze pe pretenţiile celui mai sceptic dintre voi toţi? Vă este rău, în jurul vostru nu este nimeni, noaptea de afară vă face să vă temeţi la gândul că aveţi în faţă ore întregi peste care trebuie să treceţi, căci numai zorii zilei vă oferă posibilitatea de a fi îngrijit şi ajutat aşa cum meritaţi? Dar dacă aţi urma o altă cale? Aceea a unui plan superior, vă amintiţi? Ei bine…noaptea nu va mai fi o ameninţare, căci cu ajutorul lor aveţi parte de  un centru de urgenţă şi asistenţă 24 de ore, 7 zile pe săptămână. Oriunde, oricând, ei sunt alături de noi!

78462-I-want-you-to-be-happy-gif-zoo-g7C6

Aşadar…spuneţi-mi cu sinceritate: credeţi că un asemenea plan de asigurare vă poate oferii siguranţa de care aveţi nevoie? Vă spun că da. Nu este prima dată când vă povestesc că sunt parte din lumea spitalelor şi iubesc sentimentul pe care mi-l oferă acele culoare albe, îngheţate. Însă nu pot, aşa cum niciunul dintre voi nu poate, să privesc lumea suferind. Nu pot rămâne nepăsătoare la privirile triste ale copiilor ce îşi aşteaptă tatăl pe holurile spitalelor. Mă macină din interior chipul mamei care priveşte de dincolo de un plastic mult prea gros chipul copilului ce luptă pentru viaţa lui în primele ore. Mă chinuie chipul bătrânei care nu vroia să se despartă de patul soţului ei nici măcar pentru o clipă. Dar cel mai mult mă îngrijorează teama lor. Nesiguranţa care domneşte dincolo de culoarele spitalelor. Dincolo chiar de puterea lor. Dincolo de lacrimi şi dincolo de încercările noastre de a le fi alături. Oamenii ăştia au nevoie să ştie că există cineva acolo pentru ei. Ceva creat special pentru ei. Indiferent de oră, timp şi loc. Poate …de fapt nu! Cu siguranţă că MediHelp Internaţional le poate oferii acest lucru.

Vă poate oferii nu numai siguranţă, ci libertatea de a trăi o zi, un an , o viaţă lipsită de griji. Sau cel puţin lipsiţi de această grijă, fiecare rămănând să se dueleze cu temerile pe care le are. Dacă mă gândesc mai bine, cei de la MediHelp îmi pot pune la picioare până şi iubire şi timp şi …totul!

Când viaţa ta îţi oferă apanajul perfect pentru a lupta, eşti cumva obligat moral să o faci. Să părăseşti romanele vechi, cafeaua aburindă, prăjitura cu vişine şi să iubeşti. Da! Să îţi găseşti zeul grec şi să iubeşti fiecare vorbă a lui, fiecare geană şi clipire. Să îţi iei copilul în braţe şi să îl arunci către cer. Să râzi cu putere, să dansezi în ploaie, să ţipi, să pierzi nopţile! Să fi din nou cel care crede în tinereţe şi putere izvorâtă din prezenţa persoanelor iubite!

Cam în asta constă dificultatea de a fi om.

Ar trebui să înţelegi prea multe ca să realizezi câtă putere zace printre coastele tale.

giphy

Articol scris pentru Super Blog 2014!

Untitled

Advertisements

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s