Super Blog 2014!

În taina unui banchet ni s-a schimbat destinul

tumblr_mtv7qb6Cd11qm8garo1_500

                Cinele organizate în miezul nopţii par cele mai fericite. Acele mese lungi, împodobite cu scaune de o parte şi de alta, încărcate cu tacâmuri felurite şi lumânări zvelte ca nişte cadâne! Perdelele groase îmbrăţişează într-o tăcere mormântală ferestrele din lemn. Totul vuieşte a teamă şi nesiguranţă. Totul pare să se frângă cu fiecare strigăt al secundarului proţăpit în peretele de piatră. Focul din şemineu arde necontenit de câteva ore. Toată încăperea este în aşteptare. “ Pe cine aşteaptă?”, vă întrebaţi plini de curiozitate. “ Pentru cine atâtea pregătiri?”

În această noapte, la orele în care întunericul domneşte are loc un mare banchet. Dar este o festivitate falsă. Toate aceste pregătiri sunt făcute numai pentru a lua ochii celor neştiutori. Ce se întâmplă de fapt aici? Se judecă soarta lumii. Se judecă sănătatea şi se hotărăşte dacă oamenii au încă dreptul de a o păstra. Judecătorii par decişi să pună toate cărţile pe faţă şi să câştige acest proces. Care vor fi chipurile celor ce vor lua parte la această adunare?

tumblr_n2bqexZaPi1qi4xtbo1_1280 Curatisa şi Igienepa cele care se înalţă în spatele baricadelor noastre. Fiinţe nemaivăzute ochilor noştrii, făpturi născute parcă din alte lumi dar ale căror priviri ne veghează mereu. Ambele se asemănă cu două făclii, cu părul căzându-le valuri pe umerii golaşi, cu pielea măslinie şi ochii ce par a spune poveşti nescrise. Intră în Marea Sală aşa cum o fac de secole: cu privirea aţintită către jilţul din lemn, călcând apăsat pe pietrele de pe podea. Merg ţanţoşe precum învingătoarele unui război ce se duce de secole fără ştirea noastră. Salută cordial şi îşi iau locul la masă.

tumblr_mayt0mZJy31qf5y35o1_1280 În urma lor pătrunde Microbim, stăpânul autoproclamat al murdăriei de pretutindeni, din lumea noastră şi alte lumi. Intră orgolios, cu întregul lui alai mirositor urmându-l. Nasu-i borcănat adulmecă nepăsător prin jur în timp ce ochii săi, ca doi nasturi negrii, le caută pe cele două apărătoare ale “planetei fără cap şi coadă”, aşa cum el numeşte deseori Pământul.

brahma_god_of_creation_by_molee-d4tkg58 Cel din urmă intră Ragnaruper , Stăpân al Lumilor şi ultimul din neamul său. Acesta urmează să fie cel ce decide soarta oamenilor. În timpul dineului va asculta pledoariile celor implicaţi în acest război şi va decide finalul luptei de 2000 de ani. Se aşează în capătul mesei, pe jilţul din lemn fermecat şi începe să îi privească plin de curiozitate pe cei 3 conducători din faţa sa.

– Eu nu cred că era cazul să ne adunăm aici. Trebuia să sosească un moment în care să îmi cedaţi lumea. Aşa am hotărât din Vechile Timpuri, iar acum voi două v-aţi decis să schimbaţi soarta, molfăi Microbim plin de îndârjire. Ragnaruper, mi se pare normal să îmi cedezi Pământul, aşa cum tatăl tău mi-a promis, iar pe aceste două nesupuse să le arunci în Turnul Alb, din moment ce iubesc aşa mult curăţenia.

– Microbim, cred că ar trebui să îţi păzeşti cu atenţie coada, adăugă Igienepa zâmbindu-i. Se pare că oamenii s-au trezit totuşi, iar acum s-au decis să îţi alunge coloniile din lumea lor. Decât să te îndopi cu băutură, mai bine ar ţi-ai aduna copii şi aţi părăsi Pământul cu cozile între picioare.

Microbim scuipă cu scârbă la auzul acestor vorbe şi furios începu să bată cu pumnul în masa din lemn masiv.

– Fătucă…mai bine ai…

– LINIŞTE! se auzi din capătul mesei. Ragnaruper se ridică din jilţu-i masiv şi privindu-i începu să citească dintr-un pergament.
Să vedem…Se pare că oamenii au găsit varianta prin care să scape de microbi. Din ce în ce mai mulţi dintre ei decid să folosească noile produse de igienă şi curăţenie. Hm…ce spui de asta Microbim? Hărtie igienică, prosoape pliate, prosoape de hârtie…se pare că aceste creaturi au fost destul de ocupate în ultimul timp. Sau poate chiar nu te mai vor în lumea lor? Ce or să zică despre asta hoardele tale de nelegiuiţi mizerabili?

– La dracu cu producătorii de hârtie igienică! Nu m-am chinuit secole întregi să le distrug civilizaţia pentru ca acum un neica nimeni de cercetător să mă pună la pământ! răcni Microbim cu faţa contorsionată de furie.

– Se pare că nu e vorba de un neica nimeni, dragul meu nespălat! spuse Curatisa zâmbind larg. Numai pentru că acest Cunrui Huang a descoperit că prosoapele de hârtie au avantajul că după 10 secunde mâinile sunt uscate în proporţie de 96%, iar dupa 15 secunde în proporţie de 99%, îl judeci?

– Aşa este, adăugă Igienepa. Nu a făcut nimic altceva afară de a descoperii modul în care nu se mai poate realiza transferul tău de germeni, atât de iubit de altfel. Oamenii au acum o alternativă: prosoapele astea de hârtie sunt mult mai igienice, toate studiile lor arată că elimină mai mulţi germeni.

– La dracu!

– În plus, continuă Igienepa, ştii foarte bine că mâinile uscate mai repede previn contaminarea. Şi acum, o ştiu şi oamenii. O să înceapă uşor uşor să renunţe la uscătoarele alea de mâini, care nu numai că le rupeau 45 de secunde din timp pentru a-şi îndeplini misiunea dar pe deasupra erau tare gălăgioase!

– TACI! urlă Microbim. Taci! Că de nu…

tumblr_mkqimsIvr61ruw1vso1_500

– Că de nu, ce? Crezi că se mai sperie cineva de toate ameninţările tale? chicoti Curatisa.

– Eu sunt cel care le-a trimis pe cap Salmonella şi E.Coli şi nu voi permite ca o desoperire de doi bani să mă dea înapoi! Uscătoarele alea de mâini mă ajutau! Proştii! Au folosit ani de zile maşinăriile noastre ajutându-ne să ne multimplicăm chiar pe terenul ’proaspăt curăţat’! Şi nu numai. Niciunul nu avea răbdarea să aştepte acele 45 de secunde ci stăteau 17, bărbaţii, sau 13,3 , femeile alea grăbite.

– Se pare că ai avut timp să îi studiezi cu atenţie, afirmă Ragnaruper. Şi totuşi nu ai fost în stare să îi opreşti. Să înţeleg, mare Microbim, că epoca ta e pe sfărşite?

– Nicidecum! Este numai vina celor de la Paper Plus România! Cine s-ar fi gândit vreodată că or să apară într-o ţară atât de mică unii care să înceapă să vândă aceste produse??? Niciodată nu aş fi putut să prevăd asta Ragnaruper! Mai mult decât atât! Creaturile alea nu au stimă de sine! Vând atâtea produse la preţuri mici, ca să şi le poată permite cu toţii! Trebuie opriţi, Stăpân al Lumilor! Trebuie opriţi cât mai curând altfel toţi copii mei vor muri încetul cu încetul!

200_s

– Este un început pentru toate, Microbim! afirmară Curatisa şi Igienepa într-un singur glas. Mai bine, ai începe să îţi aduni puterile rămase şi să mergi pe o altă planetă, una care nu a renunţat încă la căldură. Şi aşa vei mai trăi puţin, cât să ne mai încânţi cu mirosul tău. Dar ţine minte, ţine bine minte căci vieţişoara ta printre noi este pe sfârşite! Şi în final vei deveni numai o şopârliţă inofensivă. Chiar dacă vei avea alături maldărele tale de Salmonella, E.Coli, Haemophillus, Streptoccocus şi toţi ceilalţi. Degeaba , rege al mizeriei!

– Se pare că în această noapte doamnele au avut dreptate,Microbim! Eu nu pot interveni nicidecum în acest război. Oamenii au fost cei care au descoperit aceste lucruri iar eu nu pot să le iau de la ei. Se pare că prosoapele de hârtie o să îţi semneze condamnarea. Se pare că pierzi teren Microbim! Începi să pierzi din terenul câştigat cu atâta muncă până în 1900.

– Niciodată! NICIODATĂ, Stăpân al Lumilor. Ai auzit? Să nu mă uitaţi, căci la următorul banchet balanţa va fi înclinată în altă direcţie! A MEA! zbieră Microbim în timp ce părăsii încăperea, lăsându-le în urma lui pe cele două apărătoare zâmbind.

– Se pare că oamenii ştiu totusi cum să se salveze şi singuri! afirmă Ragnaruper

tumblr_lwblnzJW5s1qzzwx9

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2014!

Untitled

Advertisements

2 thoughts on “În taina unui banchet ni s-a schimbat destinul

  1. 🙂 Parca vad coloniile de microbi, pe dealuri de murdarie, fumegand in departari. Mi-a placut
    ” La dracu cu producătorii de hârtie igienică!” :))) Teoria conspiratiilor a ajuns si aceste companii (din cauza lor e criza ) .

    Acest comentariu este un pamflet ! 🙂

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s