Super Blog 2014!

Seara de vară, ochii precum marea şi ursuleţii din jeleu

couple-gif-love-quotes-Favim.com-1058073Tatăl meu îmi spunea mereu  există două căi prin care să devii un bărbat pierdut: în momentul în care nu te îngrijeşti aşa cum trebuie şi în momentul în care o femeie realizează că eşti îndrăgostit de ea fără să îi fi adresat măcar două cuvinte. Atunci eşti pierdut cu adevărat!

Şi cred că a avut dreptate. Dintr-o singură privire Ea şi-a dat parcă seama de tot ce simţeam pentru ea. Era întâia datâ când am cunoscut-o, însă această femeie mă privea asemenea unui vânător care-şi măsura din cap până-n picioare prada, eu eram totuşi prea fermecat să realizez asta.

Chiar şi aşa, chiar după atâta timp, în mine se cântă aceeaşi odă înălţată ei : Nu îmi pot lua ochii de la tine!

Dar acum mă gândesc…Dumnezeule, aş putea să vă spun multe despre ea!

6203bcf9ee4f7b16daa2e1e69587d6a1Doamne câte v-aş putea povestii. Însă, aş putea la fel de  bine să vă rezum întreaga ei fiinţă la un singur cuvânt: Minunată! Sau două: Minunată şi Magnifică. Cam aşa este ea.

Bun…şi acum realitatea: ea este tot ce am spus mai sus şi încă ceva. Este încăpaţânată şi îndrăgostită peste poate de cărţile ei. Este incredibil de plină de energie şi iubitoare şi Doamne Dumnezeule, nu are răbdare deloc! Este orgolioasă şi luptătoare. Este…certăreaţă. Şi arţăgoasă. Este tipicară, foarte tipicară. Este zâmbitoare şi devoratoare de jeleuri.Este singura femeie care a reuşit să îmi atragă atenţia. Este metamfetamina mea, cea mai dulce cafea de dimineaţă şi cea mai lină melodie.

Este plină de farmec, vă zic!

Sunt zile întregi de când mă străduiesc să îmi pun gândurile în ordine pentru a vă putea scrie despre EA. Pentru că….vedeţi voi, Ea este chiar şi acum o enigmă pentru mine. Ea este tot ce am căutat în lumea asta, tot ce a răsărit din cărţile mele. Ea..depăşeşte ceea ce îmi doream. Însă trebuia să îmi imaginez că orice asemenea capodoperă trebuie plătită. Şi nu…nu în lacrimi, nu cu durere, nu cu orice monedă plină de tristeţe aşa cum se întâmplă în romanele cele mai cunoscute.

Surprinzător…povestea noastră nu este guvernată de nicio tragedie, de nicio renunţare la felurile noastre de a fi.

Povestea noastră se rezumă delicat la o simplă constatare: Nu îmi pot lua ochii de la tine.

De la felul tău de a fi, de la nebunia ta, de la încăpăţânarea şi orgoliul tău copilăresc. Nu îmi pot lua ochii de la părul tău arzând de neobrăzare, de la mâinile tale subţiri şi atente ca o zi de primăvară. Nu îmi pot lua ochii de la zâmbetul tău copilăresc şi de la râsul tău capabil să trezească din somn un batalion. În interiorul meu se vorbeşte continuu despre tine. Pentru că întreaga mea fiinţă, din momentul în care te-a cunoscut a realizat că a fost special făurită pentru tine. Eu…am fost special făcut să rezist nebuniei şi feeriei tale. Eu am fost făcut pentru a popula utopia pe care ţi-ai creat-o, iubito!

Aş putea continua aşa zile întregi…dacă mi-aţi permite şi dacă aş şti că astfel nu aş rămâne prins în universul ăsta o perioadă atât de lungă.

http%3A%2F%2Fcdni.condenast.co.uk%2F639x426%2Fg_j%2FJohn-Lewis-Bilbao-lounging-set-easy-living-12jun13_pr_b

Am cunoscut-o atunci când afară ploua. Dar ploua cu stele. Vedeţi voi…poate că destinul s-a gândit să ne joace o farsă. Eram la un film în aer liber şi Ea, căci aşa o vom numi, şi-a aşezat cu candoare trupul lângă al meu. Fără a o cunoaşte, fără a o chema. A venit pur şi simplu şi s-a aşezat lângă mine. Mi-a zâmbit ca o zi de vară mângâiată de un vânt mult prea firav şi mi-a oferit o “plăcere pură”, aşa cum îi place ei să spună. Ah…nu vă speriaţi. Nu este nimic nebunesc în cuvintele ei, nimic abstract de asemenea. Este vorba de o îmbucătură din colecţia impresionantă de jeleuri pe care o deţinea. Am acceptat şi ne-am zâmbit prea pueril unul altuia. Nici măcar nu am apucat să facem cunoştinţă pentru că începuse minunatul film.

Totul a fost prea anapoda aşezat pentru ca eu să pot înţelege. Filmul…unul dintre cele mai plăcute filme pe care le-am văzut vreodată, o combinaţie ciudată între comedie şi dragoste. Ceva adunat grăbit laolată dar totuşi atât de bine încropit încât strălucea de amuzament. Dar Ea…Ea stătea şi privea. Simplu, parcă uitase să mai şi respire. Era ca un vulcan ce îşi privea singur trupul topindu-se. Era anesteziată în timp ce toată lumea privea o comedie romantică. Se uita aşa cum un copil priveşte un profesor universitar în  timp ce acesta îşi prezintă una dintre cele mai complicate teorii.

tumblr_mseok2lIwo1rf7n7fo1_500

Apoi, întâmplarea a făcut ca unul dintre personajele principale să aibă parte de un accident. Simplu…motocicleta îi gonea mult prea rapid, el se gândea la iubită, a intrat în nişte pubele de gunoi, s-a rostogolit de câteva ori şi apoi s-a ridicat în picioare şi a pornit mai departe. În jurul meu …linişte până când Ea a început să râdă zgomotos. Era singura dintre toţi cei aşezaţi care râdea. Dar o făcea cu atâta poftă şi nonconformism încât era contagios. Vă spun deci că râsul ei poate trezi un întreg batalion, uneori cred chiar că poate fi folosit ca noul imn pentru învăţăceii din armată. Am privit-o perplex ca şi cuplul de bătrăni de lângă noi. Ea, la fel. Şi-a şters cu o candoare de neimaginat lacrimile, şi-a aşezat lănţişorul auriu şi a început să îşi strângă ursuleţii de jeleu. M-a privit cu ochii arzându-i parcă cu nişte făclii pe care nu le puteam şi nu pot nici acum să le percep şi mi-a şoptit la ureche:

– Dacă ar fi fost ca acest domnişor să aibă parte de un aşa accident atunci femurul lui nu ar fi rămas acolo unde îl vezi tu acum. Nu trebuie să te gândeşti la toată fiziopatologia traumatismelor cranio-cerebrale, dar îţi zic cu mâna pe inimă ca toate articulaţiile lui ar fi fost franjuri, la fel şi geaca aia din piele. Mai vrei jeleuri?

I-am făcut semn din cap că nu, apoi mi-a zâmbit, m-a sărutat pe obraz mulţumindu-mi că am lăsat-o să îmi ţină companie şi a plecat. Prea repede pentru a afla măcar cum se numeşte. Eh, din acel moment filmul mi s-a părut mai îndepărtat de realitate decât eram eu gândindu-mă la fata al cărei nume nici măcar nu îl cunoşteam. Aş fi vrut să mă fac una cu pământul, să mă judec pentru tot ceea ce făcusem. Am vrut la un moment dat să dau înapoi toţi ursuleţii de jeleu în schimbul numelui ei.

Nu ştiu cum…dar în cele 57 de minute cât a stat alături de mine, m-a fermecat nespus.

tumblr_mtc7fmn2gk1sbj4bbo1_400

Nu este prima dată când vă povestesc asta şi ar trebui să ştiţi dacă aţi avut răbdarea să mă citiţi că am reîntâlnit copila asta în timp ce se certa cu un automat de cafea de pe secţia de chirurgie, însă chiar dacă eram atât de dornic să o revăd, în acele moment m-a încercat un puternic sentiment de reticenţă. Şi dacă aţi fi fost acolo mi-aţi fi dat dreptate cu siguranţă. Parcă nu mai avea nimic din drăgălăşenia ce o încercase în momentul în care a râs de penibilitatea filmului. Acum o puteaţi surprinde în timp ce ea se duela (deloc tăcută) cu automatul necunoscător al matematicii oferirii restului pentru semi-afurisita-de-cafea-lipsită-oricum-de-gust. V-ar fi speriat. De ce? Pentru că această minunată creatură roşcată cu ochii verzi, nu era deloc o căprioară lipsită de apărare aşa cum o credeam eu. Dimpotrivă.

Am ajuns să îi aflu numele în schimbul unei cafele asemenea celei care a iniţiat duelul însă cu ceva mai mult lapte. Am vorbit atât de multe în acea oră! Am aflat că este studentă la Medicină, că toată dragostea ei pentru meseria asta nu este întâmplătoare. Am descoperit un început de gropiţă pe obrazul ei în timp ce a zâmbit pentru mine şi am rămas înţepenit privind-o continuu în ochii ei precum apa de mare.

Mi-a spus cum se numeşte şi mi-a mărturisit că seara acea de vară, ursuleţii din jeleu şi pielea mea i-au rămas întipărite în minte. Se pare că sărutul pe obraz pe care l-am primit înainte de a pleca a fost de fapt cartea mea de vizită. Am cucerit-o nefăcând nimic ci numai privind un film alături de o străină. Am câştigat-o lângă mine pentru că înainte de a pleca de acasă am încercat noul produs de îngrijire de la Gerovital, un anume Gerovital H3 Men pe care l-am cumpărat pentru că am fost curios dacă respectă toate promisiunile legate de îngrijirea pielii.

Iar acum…pot să vă confirm două, lucruri. Acest produs este unul dintre cele mai bune pe care le-am folosit însă…vă previn! Să nu îl folosiţi dacă nu sunteţi siguri că doriţi să aveţi cumva parte de o asemenea nebunie pură în viaţa voastră. Pentru că..vedeţi voi ceva? Dacă până şi un sărut este o semnătură atunci trebuie să fiţi cu băgare de seamă. Puteţi înceta oricând să fiţi voi pradătorii, devenind tacit o serie de personaje care deşi înarmate cu tot ce se poate sunt destinate spre a fi cucerite de un vânător cu părul roşu, ochii precum marea şi îndrăgostit de ursuleţi de jeleu.

Doi…femeia asta este nebunia pură din viaţa mea, nebunie pe care o aşteptam de atâta timp. Ea este Cocktail-ul Molotov asezonat cu ursuleţi din jeleu, întâlnit într-o seară de vară, în care am încercat un nou produs de îngrijire.

tumblr_lmyecvs3Bx1qgray5o1_500

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2014!

Untitled

Advertisements

2 thoughts on “Seara de vară, ochii precum marea şi ursuleţii din jeleu

 1. Am citit mai multe articole pentru prima probă, dar în niciunul nu am întâlnit ideea cum că Ea ar fi vânătorul, deci puncte în plus pentru originalitate.
  M-ai făcut să zâmbesc, să-mi amintesc experiențe personale legate de parfumul unui anume el, iar spre sfârșit, în momentul în care începe vânătoarea, am simțit și un oarecare fior de (aproape) teamă.
  Și mi-a mai plăcut că te-am regăsit pe tine în descrierea femeii de mai sus.
  Succes și inspirație! 🙂

  1. Nina, îţi mulţumesc sincer pentru cuvintele astea. Pentru mine înseamnă foarte mult. Ambele personaje au câte puţin din noi, cei care încă încercăm să ne maturizăm:)
   Sper să revii:)

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s