Super Blog 2013!

Crâmpeie de cuvinte

dc3ef54992d34064bbaf22a23b621779Puritate! Puritate! Puritate!

Ştiţi ce înseamnă asta, nu-i aşa? Ceea ce nu ştiţi voi este că puritatea se găseşte zilnic între noi, prin noi, peste lumea pe care o vedem atât de superficială. Suntem înconjuraţi de puritate însă preferăm să ne înecăm singuri în cuvinte fără rost.

Când vă întreabă cineva ce este puritatea pentru voi, care este primul lucru ce vă soseşte în minte? Copii, lumina soarelui dimineaţa, o seară plină de  iubire, ochii mamei, o carte bună şi un ceai de cireşe uscate, ploaia?

M-am gândit si eu la această întrebare şi trebuie să mărturisesc că mi-au venit în minte toate aceste lucruri. M-am chinuit să aleg unul dintre ele, am adus în faţa reflectoarelor ochilor mei personaje abstracte, de  basm. L-am alăturat pe Bambi ochilor mamei mele, atingerea mâinilor tatălui meu se asemăna valurilor mării, iubitul meu îngerului coborât din Soare. Dar tot nu am descoperit adevărata puritate. Ştiu că este acolo undeva…pentru mine şi pentru fiecare dintre voi.

Am decis totuşi că puritatea este în Eu-ul nostru, este apa din celulele noastre( ok…recunosc că nu suntem persoane lipsite de prejudecăţi şi răutate, aşa cum este  AQUA Carpatica lipsită de nitraţi, însă….suntem puri). De ce? Suntem legaţi unii de alţii. Din nou….nu vorbesc de fotografiile din tinereţe care ne înfăţişau în diverse ipostaze, nu vorbesc de prieteniile legate pe Facebook sau admiraţia pentru talentul celuilalt izvorâtă dintr-un oarecare concurs Instagram( din nou…concursul #puritate nu are ce cătua în categoria “oarecare ”).

pajaczek_by_krowka7-d647vt5Vorbesc de faptul că toţi suntem legaţi cu mătase. Da! O cingătoare din mătase roşie ca sângele ne leagă inimile, iar prin firele ei ne circulă pulsaţii către pieptul celuilalt. Prin acea mătase ştergem lacrimile celor trişti sau rănile celor singuri. Prin mătasea aia dăruim zâmbete copiilor şi lumină celor melancolici. Cu acea mătase ridicăm din noroi pe cei părăsiţi de puteri sau aducem trenul fericirii înapoi în gări( pentru aceia întârziaţi dintre noi). Acea mătase este pură.

Acea mătase ascunde totul: Viaţa, moartea, Dumnezeu şi Satana, marea şi munţii, cerurile şi lava vulcanilor, certurile şi părinţii, lumina şi noroiul! Acea mătase este esenţa a tot ce e pur în noi: IUBIREA! De orice fel, în orice cantitate.

Imaginaţi-vă oamenii ca pe nişte armuri din oase, goale pe dinăuntru şi pe dinafară. Cineva soseşte cu un braţ albastru din sticlă şi ne toarnă viaţă-n vene: iubire! Dintr-o carafă de lumină a destinului noi începem să iubim.

Şi da, ţineţi minte, ţineţi bine minte: iubirea este puritatea în forma ei cea mai puternică!

Acum….cu toţii trebuie să înţelegem ceva, odată pentru totdeauna: viaţa este un râu ce curge fără de oprire. Nu putem lupta contra sa, putem doar să privim înainte, semeţi şi mereu pregătiţi să pornim de la zero. Din nou şi din nou şi din nou!

Avem parte de două lucruri cu adevărat pure: iubirea ( care ni se oferă în cantitate nelimitată, doar calitatea este cea care diferă de la om la om) şi viaţa pur şi simplu. Spunându-vă că viaţa este pură mă puteţi crede nebună. Sau sarcastică, ţinând cont că unii dintre noi devin impuri într-o viaţă pură tocmai pentru a putea supravieţui.

Dar ştiţi ceva?

Life_is_wonderful_by_iNeedChemicalX

Viaţa este o ironie a destinului. Cred că într-o zi s-a plictisit şi a aruncat nişte pete de culoare pe o hârtie. Unde s-a adunat vopsea multă, au apărut oamenii, unde s-a ars hârtia a apărut dragostea. Tot ce era căzut lângă hârtie s-a numit univers. Astea sunt singurele trei lucruri care contează în viaţă.

Se ştie că oamenii sunt veşnici numai după ce mor. Patetic!

Universul este infinit. Ipotetic!

Dragostea este fără de sfârşit. Oare?

Ştiu eu ceva ce este fără de sfărşit: puritatea sufletelor. Mă puteţi crede nebună, mă puteţi crede o visătoare….dar ţineţi minte: nu sunt singura!

Puritatea nu este ceva ce poate fi furat, învăţat, educat, descris, pictat sau îmbuteliat. Puritatea nu poate fi gustată. Ea este indoloră, incoloră …

Puritatea este în muşchii şi oasele noastre, în inimile şi sângele nostru. Puritatea este în copilul care se naşte din cerşetoarea de la marginea cartierului dar şi în inima prinţului care dăruieste o floare iubitei. Puritatea se ascunde sub unghiile pline de pământ ale fermierului dar şi în cerneala celui mai mare poet. Puritatea se ascunde şi în ochii mamei şi în palmele tatei şi în săruturile iubitului. Puritatea se ascunde în sala de operaţii, în sufletul bătrânei care aşteaptă cuminte sentinţa.

Puritatea este în biserici, în lacuri, pe drumuri şi în crâmpeie de cuvinte.

 Water_is_LIFE____by_SAMLIM

Lumină. Bună dimineaţa. Bătaie. Inimă. Gene. Clipit. Ochi deschişi. Lumină puternică. Cercetare. Zâmbet. Crâmpeie de cuvinte.

Sus în picioare. Mers. Teamă. Reuşită. Zâmbet. DA! Mai departe până la persoana din faţa ta. Ating mâinile ei….

 

Zi. Lumină. Multă lume. Mari. Mici. Nerăbdare. Ghiozdane. Codiţe. Pantaloni rupţi. Nisip. Lopăţele. Zâmbet. Prietenie.

 

Ora 12. Zâmbet. Putere. Încredere. Vis. Speranţă. Nepăsare. Timiditate. Emoţie. Ţinere de mână. Atingere. Fiori. Zâmbet. Roşeaţă. Mare. Nisip fierbinte. Noapte. Lună. Sărut. Mângâiere. Noapte. Lumânări. Emoţie. Prima. Cărţi.

 

După amiază. Bună ziua. Stabilitate. Siguranţă. Hârtii. Traseu. Note. Şefi. Zâmbet. Putere.

 

Seară. Crepuscul. Lumânare. Condoleanţe. Toiag. Tren în gară. Bilet. La revedere. Zâmbet.

 

Zâmbet. Putere. Încredere. Iubire. Zâmbet. Adio. Zâmbet. La revedere. Veşnicie. Nu uităm. Adio. Ne revedem.

Puritatea este în zâmbetele noastre, fie că suntem copii, adolescenţi, adulţi sau bătrâni. Puritatea este în joc, în cărţi, în munca asiduă dar şi în poveştile bătrâneţilor. Puritatea este în veşnicie şi efemer. Puritatea este în univers dar mai ales în oameni. Puritatea este în apa din care suntem noi făcuţi dar şi în aerul care ne circulă prin suflet.

Puri suntem noi toţi! Trebuie să învăţăm să o folosim!

Încetăm trăirea impură într-o lume pură, creată special pentru noi!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013!

wunderschon_tirol_xii_by_brunilde-d598469

Advertisements

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s