Super Blog 2013!

Adevăruri sau simple bucurii…cine va câştiga?

Cotrobăind plină de curiozitate pe internet, am găsit un video plin de inspiraţie! Şi…ce credeţi? M-am lăsat purtată de sunetele melodiei care mi-a săpat în inaginaţie. Dovedesc în continuare că iubesc. Fie frumosul, fie gingăşia, fie sufletele deschise, fie bijuteriile cu cristale. Poate totul…da, poate chiar iubesc totul. Mai ales muzica şi frumosul!

Muzica este parte din noi. Este acel curent de lumină care ne intră pe nări, ajunge prin esofag în stomac şi acolo… acolo  se zbate ca o fiară prinsă în cuşcă. O cuşcă făcută din coastele noastre şi închegată din suflete asezonate cu speranţe şi temeri. Apoi, nu ştiu cum( cred că urmareşte cursul sângelui) dar ajunge la inimă.  Direct la inimă! Ei bine…ati văzut vreodată luptătorii vechii Japonii? Acei samurai îmbătaţi de amintirea tradiţiilor şi a demnităţii? Aşa taie şi muzica în inima noastră. Din fiecare tăietură răsar cărţi şi suflete noi. Notele muzicale devin dansatori legaţi de sfoara destinului. Ah..şi nimic nu merge aşa cum trebuie atunci când nu eşti îndrăgostit de muzică!

Nici nu ar avea cum! După fiecare luptă ( cu noi înşine, cu lumea din care facem parte) ne trebuie un suflet nou. Muzica ne dăruieşte unul. Întotdeauna unul perfect!

oh_jesus_by_she_hates_mondays-d3a4vnr

Discuţia numărul doi porneşte în spinarea Frumosului. Acum…este o mică problemă de percepţie: femeile ştiu că frumosul este în lumea din jurul lor, în detalii, în strălucire şi eleganţă. Bărbaţii văd frumosul în lucrurile simple, în cele care ascund cu adevărat esenţa elementelor ce îi înconjoară.

Pentru că sărbătorile sunt aproape, m-am gândit să aprind şi eu nişte lumini, în lumea mea cea virtuală. Ei bine…totuşi nu vor fi luminile unui brad, ci luminile deranjate de colţurile gurilor voastre, atunci când zâmbiţi. Problema se simplifică pas cu pas. Dacă veţi zâmbi, eu voi avea parte de lumini, sufletele voastre se vor deschide, curajul vă va sparge carena piepturilor şi veţi decide poate să vă jucaţi alături de mine în acest concurs.

Fiţi atenţi totuşi! Ştiu că femeile şi bărbaţii deşi trăiesc în aceeaşi lume, nu trăiesc la fel şi evident nu respectă acelaşi reguli!

Mea_Culpa_by_LonelyPierot

Să începem deci cu femeile! Creaturile astea frumoase care iubesc tot ce merită iubit. Iar pentru că sufletul lor este mare, ele fac din fiecare lucru din jurul lor ceva frumos, ce merită atenţie….aşadar întreaga lume va fi iubită de către ele! Pentru asta….le vom dărui ceva. Nişte bijuterii cu cristale, multă iubire evadând din fotografii, din memorie, din sentimente.

Brigham Young spunea ceva ce ar  trebui reţinut de fiecare dintre noi :“Educi un barbat, educi un barbat. Educi o femeie, educi o intreaga generatie.”

Fetelor….participaţi alături de mine şi spuneţi-mi: De ce sunt femeile frumoase, ce înseamnă a fi femeie cu adevărat?

BetceeMay7_Woman_in_White__659_by_photoscot

Eu încep…iar voi rămâne să continuaţi cu propriile voastre păreri. FEMEIA……

A fi femeie nu înseamnă că trebuie să porţi o rochie strânsă pe corp, din care să îti simţi pulpele, coapsele, fesele respirând greu. A fi femeie nu înseamnă să te machiezi cât pentru o întreagă trupă de teatru şi să ieşi din casă ca un mare model. Pentru că uiţi să fi modelul vieţii tale. Uiţi astfel că viaţa ta înseamnă să ai modelul acela în tine şi să fi suficient de perspicace încât să ştii când este vremea lui.

Cineva mi-a spus odată, că o femeie frumoasă este aceea care cu cât înaintează în vârstă cu atât întinereşte.  O femeie este cea care ştie că ar trebui să se bucure aşa cum simte: cu tot sufletul, cu toata sclipirea şi delicateţea ei.  O femeie ar trebui să fie capabilă să te privească în ochi şi nu să te facă să vrei să te culci cu ea, ci să te facă să te întrebi: unde a fost oare până acum?

De ce sunt femeile minunate? În primul rînd iubim! Dar iubim cu toată fiinţa noastră, cu fiecare suflare, cu fiecare clipire. Iubim trandafirul primit la prima întâlnire şi primul Lui zâmbet cu adevărat pentru noi.. Iubim răsăritul soarelui, şi muzica bună. Iubim plimbările pe înserate şi rămânem ca nişte copile cu ochii aţintiţi în cer la vederea unui zmeu.

Suntem curajoase! Putem să privim în ochi şi să rostim adevărul chiar şi atunci când doare. Mergem cu fruntea sus deşi suntem pline de noroi.

Credem! Suntem capabile să credem din nou şi din nou fiecare promisiune de iubire, mereu cu aceaşi inimă deschisă, cu acelaşi zâmbet pe buze.

Suntem spontane! Suntem mereu capabile să pornim în aventuri chiar dacă în geanta noastră nu se ascunde întotdeauna incredibila trusă de machiaj( acea trusă ce apare ca o nouă civilizaţie pentru băieţi).

Suntem meticuloase şi atente la detalii, ambiţioase şi tenace, preţioase şi curioase şi înţelegătoare. Suntem…sau mai bine zis, putem fi Totul! În cel mai frumos şi mai pur mod cu putinţă.

Dacă ai privii în ochii unei femei ar trebui să te simţi protejat, iubit…ar trebui să simţi că aparţii undeva. Dacă ai privii puţin câte puţin o femeie ar trebui să te simţi câzănd uşor  uşor în mrejele unui vis în care tu eşti săpânul. În care Tu şi doar Tu domneşti.

cropped-man_like_you__by_musicandphotography-d3lht8y.jpg

Dar…cine oare domneşte în lumea unei femei? Cine altcineva afară de bărbatul perfect?! Există un bărbat perfect? Eu cred că există. Acel bărbat este cel care ştie cu adevărat să găsească bucuria în lucrurile simple.

Bărbaţi de pretutindeni….vă provoc să îmi spuneţi căteva dintre lucrurile simple pe care le apreciaţi zi de zi!

Haideţi! Vorbiţi cu mine de data aceasta! O mie! O MIE DE CUVINTE, DE MOMENTE! Împreună să creionăm O mie de asemenea momente. O SUTĂ! ORICÂT!

Pentru că la un moment dat apar acele momente istorice ale existenţei noastre. Momentele acelea în care nici cel mai bun chirurg nu îţi poate reface inima, cel mai bun magician nu va putea face durerea să dispară, sau cel mai bun astronom să poată să te ajute să îţi găseşti calea. Ori…cel mai bun arhitect să te ajute la creionarea viitorului tău de sticlă.

Ei bine…cred că în acele momente, pur şi simplu cel mai uşor lucru este să priveşti în jur. Exact! Să priveşti în jur şi să te simţi recunoscător. Pentru fiecare lucru din jurul tău, pentru fiecare persoană, pentru fiecare adiere şi pentru fiecare schimbare.

Aşa că… haideţi să despicăm un moment acest fir. În mii şi sute de bucăţele, în aşa fel încât să fim în stare să ne coasem noi singuri.

2vs

EU IUBESC ( DEŞI NU SUNT BĂRBAT):

Iubesc paturile nefăcute. Iubesc cand oamenii sunt beţi şi nu pot fi în niciun alt fel afară de oneşti. Iubesc privirea din ochii oamenilor atunci cand realizeză că sunt îndrăgostiţi. Iubesc modul în care oamenii privesc lumea atunci când abia s-au trezit şi au uitat unde sunt. Iubesc momentele în care pur şi simplu închidem ochii şi ajungem undeva, printre nori. Mă îndrăgostesc zilnic de ceea ce se află în jurul meu.

“I love people breakdowns and their smeared makeup and their daydreams.”

Bine bine…aţi înţeles ce oameni iubesc. Sau ce iubesc de la oameni. Dar…ce lucruri mici vă aduc bucuria în viaţă?

“Bucuria stă în lucrurile simple”:

 1. Mirosul de aşternuturi sau haine proaspăt spălate.
 2. Să simţi nisipul fin încălzit de soare strecurându-se printre degete.
 3. Să citeşti o carte, pe care o iubeşti şi să realizezi că mai ai încă foarte mult din ea.
 4. Să dezlipesc folia protectoare de pe orice este nou.
 5. Mirosul unei pagini dintr-o carte.
 6. Senzaţia pe care mi-o oferă un teanc de foi proaspăt scoase de la xerox
 7. Atunci când reuşesc să storc şi ultima picătură din tubul de pastă de dinţi( DA! Victorie!)
 8. Să întorc perna pe partea ei rece,
 9. Senzaţia că se încălzesc uşor uşor nişte aşternuturi între care m-am ascuns.
 10. Să îmbrac ceva ce tocmai am cupărat.
 11. Sa scap ceva dulceaţă, suc, ketchup, ceva …orice, pe o bluză nou cumpărată. Este un fel de ritual de bun venit.
 12. Atingerea hainelor din satin sau mătase pe pielea bronzată.
 13. Să amestesc ingredientele unei reţete cu mâinile goale
 14. Să îmi bag mâinile într-un borcan plin cu orez nefiert.
 15. Să râd la nişte glume nebuneşti.
 16. Să văd figura oamenilor care ascultă discuţiile despre medicină şi disecţii.
 17. Să muşc dintr-un corn, din partea cu crema.
 18. Să văd toate bunătăţile din frigider după venirea părinţilor la mine

Care sunt micile bucurii ale bărbaţilor adevăraţi?

24vs

În concluzie…căci tare mult am mai vorbit aştept fete/femei alături de băieţi/bărbaţi să îşi ia inima în dinţi şi să îmi răspundă la aceste întrebări:

1.       De ce sunt femeile frumoase, ce înseamnă a fi femeie cu adevărat? – pentru femei

2.       Care sunt micile bucurii ale bărbaţilor adevăraţi?  – pentru bărbaţi

Premiul este un voucher de reducere de 50% pentru produse din gama butoni şi bijuterii de fantezie din magazinul LuxuryGifts.ro.

Concursul se va încheia în data de 21 noiembrie. Atunci voi alege câştigătorul cu ajutorul Random.org. Cred în soartă, cred în frumuseţea ei…deci în ultima zi veţi afla care dintre simplele bucurii ale bărbaţilor de pretutindeni sau care adevăruri despre femeie au câştigat.

Succes tuturor!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013!

Advertisements

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s