Super Blog 2013!

Vom recâştiga inelul copilăriei!

tumblr_murgurXG1G1snisg3o1_500

Jocul a ajuns la final. Fiecare lucru îşi găseşte sfârşitul. Dar astăzi vreau să fie diferit. Astăzi vreau să nu mai folosesc cuvinte mari, să nu mă mai înec în presupuneri, să nu vă mai fac să vă pierdeti timpul printre ipoteze desprinse din poveştile mele. Multe dintre ele tocmai asta nu sunt. Nu sunt poveşti. Dar prefer ca de data asta să îmi sufoc cuvintele în perne şi cu un wisky alături să pornim într-o revedere a copilăriei din care m-am născut acum, din care el a apărut. “La, la , la ,la ,la ” sună în mintea mea iar ţigarea proaspăt aprinsă îşi pufăie existenţa.

Este miezul nopţii. Acum. Sau poate că a fost deja. Nu realizez exact cât este ceasul. Sunt atât de beată încât nu îmi dau seama dacă copilăria mea s-a sfârşit sau abia acum începe. Nu îmi dau seama dacă povestea asta este una presărată cu şoapte de iubire plină de patimă sau rămâne la “ flori, fete sau băieţi”.

Fumând ..acum nu ştiu dacă vom înceta vreodată această luptă de-a Baba oarba. De fapt nu mai ştiu încotro să mă uit ca să găsesc o scăpare. Sau…într-o urzeală a sorţii, caut eu cu adevărat o scăpare? Îmi este teamă să cresc. Mă înficoşează gândul că noi…viitorii adulţi( actualii pentru unii) nu vom mai şti să ne bucurăm de ceea ce contează cu adevărat. Nu vom mai şti să râdem, să glumim, să visăm…să Putem! Când eram mică şi mă jucam de-a micul războinic cu o lume pe care trebuia să o schimb cu preţul vieţii mele îmi imaginam adulţii în diferite feluri. Întotdeauna mi-am dorit să urmez calea medicinei, iar adulţii reprezentau pentru mine cazurile fără scăpare. Îmi imaginam pe fiecare dintre viitorii mei pacienţi adulţi ca pe o mulţime de oameni cu ochii fixaţi în tavan, blocaţi în alte lumi …unele teribile. Ştiam de atunci că ei se luptă cu ceva mai presus de mine. Fie vorba despre bătrâneţe, fie vorba despre neputinţă.

Încercam…şi încerc chiar acum să pornesc o revoluţie. Am nevoie de o adevărată şcoală de luptă! O luptă pornită împotriva adulţilor care au uitat să fie copii. Să înlocuim minciunile şi trădările cu simplitatea jocurilor căci aşa ne vom readuce aminte de bucuria născută din “ de-a v-aţi ascunselea” şi “ţară, ţară vrem ostaşi”!

Trebuie să încetăm să fim pacienţii lumii în care trăim. Să devenim noi înşine doctori. Să fim noi înşine cei puternici şi cu adevărat responsabili pentru ceea ce alegem. Dar întotdeauna…să ştim să ne bucurăm de ceea ce viaţa ne oferă. Dacă vom fi capabili să ne consumăm iubirile poate că vom deveni noi doctorii. Vom fi chirurgii propriilor  noastre suflete şi vom dezgropa resturile de îngeri şi demoni din fiecare.

Eu am încercat să readuc copilăria cu jocurile ei în vieţile fiecăruia din jurul meu. Am trecut prin vieţile lor, prin fiecare lume a lor. Le-am fost Dumnezeu în timp ce îi învăţam să se bucure din nou.

jocurile-foamei1Am realizat că nimeni nu poate readuce magia copilăriei dacă nu gândeşte atât de sus precum este cerul. Să fim albaştri, să iubim în albastru, să desenăm în albastru, să ne obligăm trupurile aburind de plăcere să devină albastre precum cerul şi iubirile noastre trecute.  Şi să visăm….aşa cum ne visam viaţa pe vremea când eram copii. Vom adormi şi ne vom trezi în vis. Şi vom adormi din nou şi din nou ne vom trezi. Astfel…nu ne vom trezi nicicând în Paradis. Treceam prin viaţa lor cântând la o chitară uitată undeva pe plaja din ei şi mă înălţam cu pescăruşii până ce le ajungeam la inimă. M-am ascuns întotdeauna în oglinda din spatele ochilor şi am privit neputincioasă fiecare schimbare din existenţa lor.

Nu uita: sufletul tău este o scrisoare

Ce aleargă prin cosmos fără raze albastre sub picioare!

Cum să îţi afunzi degetele golaşe în rugină?

Nu îţi este teamă că inima degetelor tale suspină?

Îti ordon să iubeşti!

Totul: lumina, focul şi sarea

Cearta , puterea şi marea.

Privirea , dorinţa şi iubirea

Dansul, creionul şi nemurirea.

Speranţa , pămantul şi bătrâneţea

Frumosul , zâmbetul şi tinereţea.

Eşti un suflet subjugat de aţa ciocolatie  a norilor.

Eşti un suflet căţărat pe fruntea zărilor.

tumblr_inline_mhxavnpZgf1qz4rgp_large

Se presupune că am evoluat cu toţii de la jocurile puerile ale copilăriei. Însă…privesc acum în jurul meu, printre adulţii mei şi ce credeţi? Am văzut oameni care au uitat să simtă, oameni care îşi găsesc libertatea în măreţia corporaţiilor în care şi-au conturat casa de cleştar. Am uitat, adulţilor, să iubim în goliciune, în simplitate!  Am uitat…sau mai grav, am devenit incapabili să iubim fără de nebuloasa “sinelor” noastre stricate de atâta iubire.

Renunţaţi la toată această luptă. Eu una… am fost în întuneric. Şi am fost omorâtă de ochii ce îmi atingeau necontenit umerii. De teama să nu fiu sedată cu ideea că perfecţiunea e între voi…m-am îngrozit! Cai negrii călcau pe capetele Eu-rilor mele, iar prin coama lor albă se prindeau săruturi înroşite de amintire.

Şi frâiele lor erau mâinile voatre, iar nechezatele lor erau strigătele mele pentru voi, adulţilor!

Suntem numai nişte soldaţi întorşi din spumă. Alergăm “acasă” , alergăm cum ştim noi mai bine: pe sub mese pline de dulceţă şi ne îmbrăcăm în halate parfumate dupa duşuri continue. Ce credeţi că putem spăla? Iubirea? Suferinţa? Nimic. Devenim prizonieri în jocurile foamei. Vorbesc despre foamea noastră de putere, de fericire şi invincibilitate.

Suntem o haită de lupi ce devorează speranţa. Sângele visului se prelinde pe colţii “maturizării”. De unde atâta putere în nişte păpuşi ameţite de fericire? Vânători cu aripi de demon ce aleargă la lumina becurilor sparte. De unde atâta lumină prin penele voastre?

Credeţi că sunt copilă? Îmi metamorfozez lumea în vulturi, lupi, răşină, lacuri, nori şi poate chiar şi în furtuni, poate chiar şi în Tine, poate în Voi toţi!

Voi fi orice şi în orice fel dar nicicând nu voi uita jocul copilăriei!
Să lăsam totul arzând în urma noastra, iar din cenuşă să izbucnească …Amore,love, љубов, dashuri, kærlighed, amour, grá, عشق, aşk, प्यार, 愛,любить,DRAGOSTE!

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013!

Advertisements

2 thoughts on “Vom recâştiga inelul copilăriei!

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s