Super Blog 2013!

The greater risk is do nothing!

OTS_1920x1200Death: I seek to erase War’s crime.

The Crowfather: To bring humanity back from existence? Madness.

Death: If it is madness, who better to show me the way?

                     Jocurile online…sau în termeni de specialitate MMO (massive multiplayer online) sunt jucate de milioane de persoane din întreaga lume şi câştigă în fiecare zi tot mai mult teren. Ele crează un mediu în care fiecare dintre noi poate fi oricine şi poate deveni cel mai bun. Odată ce “prinzi gustul” totul devine mai frumos şi mai captivant, iar atunci începi lupta cu alte milioane de jucători. Game on!

Şi aşa…nopţile încep să devină tot mai albe în cursa pentru cel mai mare puctaj, cel mai bun equipment, cele mai multe quest-uri terminate sau pur şi simplu pentru cele mai multe instanţe realizate în speranţa unui drop bun de tot.

Astfel marile companii încearcă să atragă un numar tot mai mare de jucatori aducând în permanenţă update-uri cu hărţi noi, cât mai multe posibilităţi de joc, personaje noi, rase şi clase din cele mai variate, evenimente special create pentru sărbători şi un  număr tot mai mare de items. Astfel apar întrebări de genul: până unde poate să meargă progresul jocurilor online?

Ei bine…răspunsul este simplu: merge până la limita imaginaţiei omului!

Jocurile online prezintă mult mai multe posibilităţi decât cele single player pentru că poţi să faci orice fel de hartă îţi trece prin cap, poţi să aduci orice fel de personaje sau rase, poţi să îţi faci orice poveste. Ar fi foarte interesant dacă cineva ar crea un joc în care harta din el sau lumea să fie chiar pământul aşa cum îl vedem noi pe Google Maps, să poţi să te plimbi cu caracterul tău pe strada unde ai copilărit sau să duci lupte epice chiar în centrul oraşului natal, dacă vorbim de un MMORPG ( Massive Multiplayer Online Roling Playing Games) sau să stai la pândă pe acoperişul blocului aşteptând cu sniper-ul încărcat un inamic plimbăreţ!

292014

“All who live know my name, all who oppose me shall know Death.”

Un joc în care poţi să îţi alegi ţara, rasa şi chiar să poţi să arăţi ca în realitate, iar la capitolul de clase sau specializări să poţi să alegi orice s-a inventat pâna acum sau să poţi să îţi faci un caracter cu orice fel de vrăji sau abilităţi îţi trece prin cap, să poţi într-un cuvânt să ai cu adevărat libertatea de creaţie şi să nu mai fi limitat la un număr fix. Iar în ce priveşte aspectul… sper că jocurile vor ieşi din ecranul calculatorului şi vor pătrunde cu paşi mari în camera noastră de acasă, unde pereţii vor deveni ferestre pe care să ai afişate status-urile, bag-ul şi harta, lista de prieteni, chat-ul şi alte informaţii utile oricărui jucător înrăit. Mişcările nu vor mai fi doar din degete şi încheietura mâinii aşa cum obişnuiam până acum, ci din tot corpul, într-un mediu holografic, unde vei putea “atinge” copacii, casele din joc cu mâna, iar hainele să devină o armură strălucitoare sau o uniformă de camuflaj.

Să ai impresia când sari de pe clădiri, poduri sau de unde te mai taie capul să te urci, ca o cazi şi o să te loveşti sau chiar mai rău (să îţi distrugi armura dobândită cu multe ore de joc în cine ştie ce instanţă). Să începi să alergi prin cameră în miez de noapte cu 1-10% la viaţă ca să nu te prindă gloata inamică dar în acelaşi timp nici să nu îţi trezeşti părinţii care ştiu că tu eşti în pat pentru că mâine ai şcoală. Sau când joci cu echipa să nu mai fie nevoie să aştepţi până ce fiecare jucător intră pentru că veţi putea fi cu toţii în aceaşi camera, fiecare cu suprafaţa lui.

Iar mişcările caracterului tău nu vor mai fi limitate la W,A,S,D, space şi mouse, ci vei putea să faci yoga în piaţa centrală din oraş doar pentru că nu ai chef să mai ieşi până la sală, dar nici nu vrei să ratezi întâlnirea cu prietenii din mediul online.

Deci sistemul de combat va fi unul care îţi va permite orice fel de mişcare sau combinaţii de mişcări pentru nu ştiu ce vrajă epică. Dacă ai făcut scrimă atunci vei fi căutat de clubul războinicilor doar pentru că nici un atac nu te atinge aşa de uşor şi pentru că treci prin inamici ca prin brânză. Dar cel mai importante vor fi detalile vizuale care nu se vor mai limita la un monitor de câţiva inchi sau rezoluţii mai mici pentru că nu ai un calculator cu componentele la zi, ci la pereţii camerei. Vei ajunge să juri că sticluta cu lichid magic de culare roşie ,care într-o secundă alungă moartea şi îţi mai castigă un pic de timp pentru înfruntarea cu inamicii care au apărut de nicăieri, este cu suc cumpărat de la magazin în drum spre casă ştiind că te asteaptă o noapte lungă şi asiduă de lupte grele.

Fiecare detaliu va conta! Fiecare! Chiar dacă uneori nu ai vrea să vezi totul. Mă refer la ….părul din nasul vreunui troll însetat de sânge cu care te lupţi. Chipurile personajelor vor fi şi ele mult mai reale şi mai expresive astfel vei putea să şti cand un personaj se uită dubios la tine în timp ce iţi sorbi liniştit berea la barul din partea de nord a oraşului.

Mi-am dorit cele mai noi jocuri iar pentru asta am avut nevoie de cele mai puternice ajutoare. Aşadar, am decis să consult un forum de componente. Am aflat multe lucruri interesante, printre care: ”ca toate acestea să fie posibile va trebui să ai o placă video bună”.

În ziua de azi asta poate însemna multe: spre exemplu o NVIDIA GeForce GTX 650 poate satisface multe persoane. Însă pentru cine se pricepe şi mai presus de toate are fondurile necesare o GeForce GTX TITAN este placă video pe care o doreşte. Un titan la propriu ‘TITAN’ oferă tot ce are nevoie un ‘gamer’. Cu arhitectura GPU Kelper acest cip oferă printre cele mai bune experienţe accesibile unu consumator de rând, aceasta fiind împinsă la maximul performanţei de cei de la NVIDIA prin GPU Boost 2.0.

Printre multe altele TITAN are 6 GB de RAM GDDR5, ultimele tehnologii directX 11 şi oferă support 3D; aceste specificaţii pălesc în comparaţie cu vitezele de transfer oferite de acest GPU. Rata de transfer a texturilor este de 187.5 bilioane pe secundă (folosind technologia CUDA), iar banda de memorie este de 288.4 GB pe secundă. Impresionant, dar cifrele nu sunt totul.

Un sistem de gaming are nevoie de componente compatibile pentru a funcţiona la capacitate optimă. Oricat de impresionantă ar fi placa video, restul de componente trebuie să fie la fel de rapide pentru a ne folosi de intreaga capacitate a plăcii TITAN. Deci este nevoie de un procesor puternic, memorie RAM cu o frecvenţă şi capacitate adecvată şi foarte important un HDD rapid sau un SSD. Placa video este intadevăr punctul apex al gamingului, iar pentru mine NVIDIA oferă acest lucru.

Pentru acest lucru puteţi accesa magazinul online al generaţiei noastre. Nu veţi regreta! Un gamer este cel care vă spune asta!

Darksiders-2-Horse-e1344968493769

REMEMBER: 

The greater risk is do nothing.

Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2013!

Advertisements

5 thoughts on “The greater risk is do nothing!

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s