Super Blog 2013!

Infinitul este o prostie! Ea este frumoasa cu un scop precis.

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-006-a-prev_tcm420-1236732

Te-am crezut întreaga mea viaţă un cavaler de sticlă. Firav, dar de nepătruns. Trăirile s-au încăpăţânat să îmi dovedească contrariul.

Zilele au trecut leneşe, sedate parcă de propriile lor amintiri iar promisiunea lui s-a dus odată cu ele. Ultima dată când l-am văzut, mi-a spus că se va întoarce pentru a discuta depre relaţia noastră, despre îngerii şi demonii noştrii, despre libertatea sau pudoarea sufletelor noastre. Dar…nimic nu s-a întâmplat. Aşa că am rămas tăcută, aşteptând. Am devenit şi eu, ca toate aceste zile.

Mă întreb acum la ce mă mai gândesc. Nu ştiu! La întoarcerea spre sine? Nu îmi dau seama dacă îmi doresc să mă gândesc la omul care am fost, sau la cel care voi fi? Nu ştiu nimic! Ştiu doar atât: am un loc, un loc al meu, un templu al unui copil maturizat prea târziu, al unui copil care încă speră la bucăţi de cer şi simplitate. Acel templu este Maşina mea.

Maşina mea…loc secret al alimentării sufletului meu. Maşina mea,devenită majusculă a speranţelor mele,portofoliu al tuturor bucuriilor şi tristeţilor mele. Maşina mea, adăpost de zilele pe care nu le doresc niciodată, refugiu pentru ploile absurd de reci şi vorbele scăpate de monştrii ascunşi sub limba mea.

Calea cea mai uşoară este să accepţi că de fapt nimic nu este simplu. Aşa că voi aştepta. Voi aştepta…pe El să revină, pe mine să mă reîntregesc,voi aştepta poate chiar ca istoria să renască de la un sfârşit care nu s-a născut încă. Totuşi credeţi-mă. Credeţi-mă când vă spun că maşina asta este sanctuarul meu, loc de joacă al îngerilor mei dar mai ales al umbrelor lor.  Să vă povestesc cum arată o clipă din viaţa mea în mijlocul templului meu?

Parcă îmi reîntregesc existenţa în spatele bordului maşinii mele. Parcă acolo, cufundată în tapiseria scaunelor, în materialele moi îmi îmbrăţişez pe rând fiecare vis, sedându-l apoi cu realitatea care mă macină atât de puternic şi încep să visez cu ochii larg deschişi din mine. Acolo…în confortul lumii mele, din spatele geamului sculptat cu atâta perfecţiune aud foşnetul frunzelor care îmi deschid un nou univers la picioare, un univers plin de veri albastre şi cocori îndrăgostiţi. Cât de îndepărtată pare lumea asta! Îndepărtată de mine, de îngerii pe care aş vrea să îi găsesc. Însă siguranţa dată de templul meu…acesta este un dar nepreţuit!

Iluminarea albastră a panoului de bord mă face să cred într-o metamorfoză neobişnuită. Eu, să devin albastrul cerului, iar Tu să devii Eu. Şi astfel, cerul aş fi Eu, dar Eu sunt deja Tu. Arterele noastre se vor împleti aşa cum eleganţa şi aerodinamica maşinii o fac şi ele. Sângele nostru se va amesteca şi va mărturisi perfecţiunea născută din alunecarea liniilor dinamice ale caroseriei până în partea posterioară. Aşadar…Eu,Tu şi cerul suntem martorii unui efect izvorât din eleganţă şi legendă pură.

toyota-Corolla-2013-exterior-tme-007-a-prev_tcm420-1236739Te urci la volan, scaunul se muleaza pe tine , ia forma ta asemenea unei cămăşi de forţă încropită din putere şi stabilitate. Bagi cheia în contact şi inima începe să bată în ritmul motorului. Vrei să conduci! Motorul toarce, te cheamă, la fiecare turaţie o adevărată simfonie, pui mâna pe volan şi ADN-ul tău şi al ei devin una. Venele mâinii tale se contopesc cu fiecare circuit, schimbătorul se transformă într-o mânuşă, iar maşina prinde viaţa şi gândeşte odată cu tine, chiar înaintea ta. Şi aşa, fiecare drum devine o experienţă de neuitat văzută prin farurile ei iar ea,ea vede totul prin ochii tăi.

Oasele sunt cusute drept şi formează o structură sigură. Cred că totuşi această postură a fost furată si de maşina mea prin grila joasă a părţii frontale, devenind astfel dintr-un templu plin de magie un dinam al vieţii mele emanând stabilitate.

Obişnuiam să fiu prinţesa înconjurată de cai verzi de pe pereţi. Am crescut,au crescut şi caii mei, acum au devenit numai nişte păsări albastre ademenite de subterana lumină de neon. Iar eu…nu mai primesc cai din camera copilăriei ci doar roţile pline de putere şi aderenţă ale templului meu.

Aşadar…mă gândesc ce bine ar fi dacă aş avea acces mult mai repede la bagajul amintirilor mele. Dar îmi doresc un acces atât de rapid …pe măsura celui pe care mi-l permite maşina mea. Lumea vine cu un bagaj de aer murdar de prea multă durere, ranchiună şi singurătate. Un aer care a fost cernut prin nările unui păianjen exotic. Totuşi…avem fiecare nevoie de un loc special în santuarele noastre. Eu am ales o cale mai uşoară: puterea mea este deţinută de mâinile mele. Prin simpla apăsare a butonului de pe cheia inteligentă am acces la un portofoliu de sentimente şi nelipsite aventuri pline de magie.

În seara asta deţin o putere anume în mintea mea. O putere izvorâtă din sunetul clar al melodiilor ce evadează grăbite şi clare din boxele micii mele minuni. Sunete care cu o asemenea putere mă atacă şi îmi sfâşie timpanul posedându-mi Eu-ul acela copilăresc, ascuns în mine.

Maşina mea este visul meu, vaccinul meu antigripal împotriva lumii de dincolo de umbra teilor învăluiţi în mister. În înteriorul ei, îngerii mi se par o şleahtă de îngeri decăzuţi, iar oamenii sunt îmbrăcaţi în depresii şi dezamăgiri.

Infinitul,vă spun …este o prostie. Maşina mea, nu!

Toyota, puterea de a visa!

Visele au un singur început, Toyota Corolla!

Visele au pornit de la o singură maşina, Toyota Corolla!

De  ce o iubesc atât de mult? Pentru că vreau să exist. Îmi place să exist prin ea.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2013!

Advertisements

17 thoughts on “Infinitul este o prostie! Ea este frumoasa cu un scop precis.

   1. Eu încă încerc să mă dezmeticesc.Totuşi cred că ăsta este unicul meu moment de “glorie”. Deja de la următoarea postare voi fi penalizată pentru întârzierea asta de atâtea zile! Însă…sper să recuperez:))

   2. Acum da:) îmi întreţin zâmbetele de la colţurile gurii:)
    Îţi mulţumesc mult! Promit că de mâine mă voi dedica lecturii blogului tău:)

   3. Te invit cu drag! Sper sa-ti placa(nu ma refer neaparat la articolele participante la competitie). Te descurci tu maine cu toate metaforele de pe-acolo. 🙂

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s