Uncategorized

La multi ani Tata!

Văd în urma ta o serie de pasări albastre.

Văd cum te scufunzi în cer şi te juri că nu vei mai ieşi din închisoarea Paradisului.

Te căd, copil al norilor, călător prin universul de  sticlă!

Te văd, dansând cu imposibilul, crezându-te idolul meu, soarele meu, lumea mea.

Te vad în copilarie cum îmi conduceai paşii nelăsându-mă să mă abat de la drum. Te văd acum cum mă priveşti cu ochii mari, din care izvorăsc mări de smarald. Te văd şi mulţumesc lui Dumnezeu, tuturor zeilor vechi şi noi că mi te-au dat.  Te văd schiţat în ochii oamenilor ca un idol făurit din spumă de nori, din valuri de cer.

Urcându-te tăcut şi cutezător în magaoaia de  tinichea te-ai decis să desenezi cerul. Punându-ţi casca de  stele, ai privit zâmbitor copila de pe marginea pistei şi ai pornit în creionarea orizonturilor mele. M-ai făurit pe mine şi ai făurit o lume-ntreagă. M-ai schimbat pe mine şi ideologia unei lumi întregi.

LA MULTI ANI,TATĂ!

Ştiu că ţi-am mai spus asta o dată anul trecut, ştii foarte bine că o voi spune şi anul viitor şi în fiecare an până când cerul mă va închiţi. Cred că îmi citeşti cuvintele şi ştiu că la coltul galaxiilor din ochii tăi se va naşte o lacrimă( una din ţara în care nu plouă niciodată, da?)
Aş vrea să spun totul despre tine, despre modul în care mi-ai făcut zilele şi nopţile, despre modul în care m-ai făurit, m-ai construit, m-ai ajutat să încetez să mai distrug toate lucrurile din jurul meu, despre modul în care mi-ai luat toate problemele ca fiind ale tale, despre modul în care ai decis uneori lucruri pentru mine şi despre modul in care m-ai ajutat să îmi împlinesc visele.

Aş vrea să vorbesc despre îmbrăţisşarea pe care mi-ai dăruit-o atunci când am intrat la facultate. Aş vrea să caut un dar suficient de bun care să spună tot ce aş vrea eu să îţi spun. Să îţi mulţumesc pentru fiecare căprioară, fiecare iepuraş,caţel, gărgăriţă, fazan….fiecare animal pe care l-ai acceptat în casă. Pentru fiecare admonestare, pentru fiecare clipă.

Pentru fiecare explicaţie, pentru fiecare îmbrâncire de a  continua. Să îţi mulţumesc pentru că ai dat vieţii mele un rost, pentru că mi-ai dăruit iubirea pentru franceză, pentru că, deşi nu şti asta, aş face orice să îţi dăruiesc o viaţă liniştită.

Ştiu că undeva am rămas o prinţesă ce domneşte peste nişte ochi albaştrii, peste vise de pilot. Ştiu că sunt prinţesa pentru care ai renunţat la cer şi la viaţa de libertate. Sunt prinţesa plină de încredere şi sensibilitate. Fata ta îndrăgostită de cuvinte şi medicină. Îţi mulţumesc pentru fiecare mana aşezată pe creştet şi fiecare ceartă. M-a durut de fiecare data cand nu am facut lucrurile aşa cum sperai dar m-a durut nu pentru că m-ai fi certat ci pentru că în ochii tăi vedeam cumva că pot mai mult. Mereu am putut. Sunt prinţesa lui tata crescută la baza militară, învăţata ca viaţa trebuie trăita cu capul sus. Sunt copilul tau, Tata! Toata nebunia ta, gesturile tale, zâmbetul tău, mersul tău, vorbele tale. Sunt copila care la 20 de ani te priveşte în ochi şi te vede încă îndrăgostit de copilăria mea. Sunt copila care îţi ascultă vorbele bune, gândurile…pe fiecare ţi le aud. Sunt prinţesa care te priveşte în ochi şi Ştie că poate cuceri o lume intreaga.

Dar astazi este ziua ingerului meu cu ochii de cer! Este ziua ta Tata si pentru asta ii multumesc cerului,lunii si vietii. Ii multumesc ca mi te-a dat si ca m-a invatat sa te pretuiesc asa cum meriti! La multi ani!

Advertisements

2 thoughts on “La multi ani Tata!

Ganduri

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s